Småviltjakt høsten 24

Aktiviteter

Velkommen til ditt eget friluftseldorado

Uansett om du foretrekker land eller vann, action eller avslapning, finner du noe som passer dine interesser og ønsker.

Topptur i Sauda
Foto: Cato Karbøl

Toppturer

Toppturer i Sauda

Utforsk Saudas majestetiske fjellandskap med våre spennende toppturer, tilgjengelige rett utenfor døren til alle våre overnattingstilbud. Med flere 10-talls av fantastiske ruter å velge mellom, tilbyr Sauda varierte og utfordrende toppturopplevelser for alle – uansett ferdighetsnivå.

Har du spørsmål eller ønsker du å skreddersy din perfekte toppturopplevelse? Vi er her for å hjelpe! Enten du lurer på ruter, trenger en guide, eller ønsker å leie utstyr, står vårt team til disposisjon for å gjøre din topptur i Sauda minneverdig.

Buldring

Din guide til buldringseventyr

Møt Olve, en 32 år gammel buldrer med over 8 års erfaring i klatreverdenen. Med tidligere erfaring som klatreinstruktør og ruteskruer på Bergen klatresenter, bringer Olve en ekspertise som gjør buldring til en uforglemmelig opplevelse.

Olve har en lidenskap for å finne og pusse frem egne bulder og har dedikert de siste 2 årene til denne kunsten i Sauda-området. Med egen utstyrspakke bestående av crashpads og kalk, er han klar til å dele sin kunnskap og entusiasme med deg.

Enten du er en nybegynner eller en erfaren buldrer, tilbyr Olve unike opplevelser for alle. Han kan arrangere gruppebuldring på allerede etablerte steder eller ta med grupper som ønsker å oppdage og forme egne bulder.

Kontakt oss for å skreddersy din buldreopplevelse.

Buldring på Breidborg. Olve Småmå
Foto: Åge Fjellheim Midthun
Oversiktsbilde Sauda

OPPLEV SAUDA​

En perle for gode opplevelser

Sauda, i Ryfylke, ligger mellom Preikestolen og Trolltunga, langs Nasjonal Turistveg, kun 2,5 timer fra Stavanger med hurtigbåt.

Byen byr på et skisenter, åpent utendørsbasseng hele året, og nærmiljøet preges av fjellandskapet og et aktivt industri- og jordbrukssamfunn.

Utforsk de naturskjønne omgivelsene året rundt med godt merkede stier for varierte sommervandringer og eventyrlige skiturer om vinteren.

Nyt den unike og levende historien; besøk gruvene og museet i majestetiske Allmannajuvet, opplev naturens kraft ved Svandalsfossen, eller ta en forfriskende dukkert i Jettegrytene i Åbødalen.

TURER

Med og uten ski på beina

Med over 100 km merkede skiløyper som snor seg gjennom åtte daler, er Sauda et ettertraktet reisemål for langrenn, randonee, snowboard og slalåm. Minnehaugen Turisthytte tilbyr en privilegert beliggenhet med langrennsløyper og en opplyst løype rett utenfor døren – Saudas beste sted for langrenn.

Om sommeren åpner naturen seg for fantastiske fotturer med muligheter for bading, jakt og fiske tilpasset alle ferdighetsnivåer. Utforsk Saudas vakre terreng og opplev naturens mangfold gjennom alle årstider.

Toppturer Sauda. Reinaskarnuten.
Rypejakt Sauda
Foto: Cato Karbøl

Jakt og fiske

Prøv lykken

Utforsk våre mangfoldige små ferskvann og prøv lykken med fjellørret på sluk eller flue, rett utenfor døren. Fra våren kan du også utvide fiskeopplevelsen med båtutleie på Breidborg.

For jegeren åpner terrenget seg nydelig, spesielt fra domen med stier som leder mot majestetiske Skaulen, perfekt for rypejakt. Jaktkort og fiskestenger kan enkelt ordnes for våre besøkende. For spesielt interesserte kan vi potensielt tilby en ekstra dimensjon til jaktopplevelsen med småviltjakt.

Kontakt oss for å skreddersy din jakt- og fiskeopplevelse.

Eldhus Handeland Lodge
Foto: Eldhus. Her kan man steke pizza, brød og kjøtt

brød og pizzabaking

Bli med tilbake til fortiden

Vi har gleden av å kunne tilby våre gjester en unik matopplevelse med brød- og pizzabaking i vårt «Eldhus» på gården. Sitteplass til 10-12 personer.

Vi fyrer opp og gjør klar ovnen til steking. Dette er en prosess som tar 4-5 timer. Vi tilbyr følgende «pakker»: 

Alternativ 1

Vi stiller med profesjonell kokk som håndterer alt fra A-Å. Inkludert er pizza til opp til 12 personer samt opp til 20 brød. Det vil også være mulig å legge igjen et kjøttstykke, lammelår eller lignende natten over. Anbefales! 

Alternativ 2
Gjester stiller med egen brøddeig etter eget ønske. Det er mulig å steke opptil 20 brød samtidig.  Anbefaler ikke å steke pizza uten profesjonelt oppsyn. 

 

Kontakt oss for å få et skreddersydd tilbud. 

Vi er Her for deg

Kontakt oss

Vi er her for deg hver dag, og svarer senest innen 12 timer.
Dessuten kan du finne svar på de fleste spørsmålene dine på vår FAQ-side.
Din bekvemmelighet er vår prioritet!

Handelandsvegen 100
4200 Sauda